Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині триває процес створення сільськогосподарських кооперативів

Двадцять сімей із села Новософіївка, що на Херсонщині, об’єдналися і вирощують однакові овочі за однією агротехнологією, формують великі партії продукції та продають її трейдерам, повідомляє agro-business.com.ua.

Цього року завдяки об’єднанню вони змогли реалізувати урожай за найкращими цінами, зазначає на своїй сторінці у Facebook Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва.

Зазначається, що донедавна місцеві аграрії продукцію вищого сорту продавали на гуртовому ринку у Великих Копанях, а некондиційний товар лишався в полі.

У листопаді 2018 року три маленькі групи виробників завдяки Українському проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва об’єдналися в одну велику групу й отримали можливість стабільно формувати великі партії продукції та вийшли на нові прибуткові ринки збуту.

Тепер за однаковими агротехнологіями 20 сімей Новософіївки вирощують однакові сорти моркви, буряка, редису, картоплі. Беручи участь у проекті, фермери дізнаються, за якими технологіями вирощувати овочі, як правильно розвивати свій бізнес.

У сезоні 2018/19 члени групи виробників завдяки новим знанням отримали вищий урожай та зуміли продати його за найкращою ціною.

Некондиційний товар фермери безкоштовно передали до лікарень, дитсадків, дитячих таборів.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН