Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонці можуть залишитися без пільг та зарплатні : міська рада не прийняла бюджет на 2020 рік

Депутати Херсонської міської ради залишили сесійну залу, не прийнявши бюджет на 2020 рік. 21 грудня вони продовжили сесію, яка розпочалася 20 грудня. У порядку денному питання проекту бюджету на наступний рік стояло останнім.

Спочатку о 10-й, а потім, після перерви, о 13-й депутати збиралися у сесійній залі, де мали прийняти бюджет на наступний рік. Розглядали земельні питання, додаткові, та поверталися до неприйнятих раніше пунктів порядку денного. Після того, як міський голова Володимир Миколаєнко повідомив, що за два питання почнеться розгляд Бюджету-2020, депутати почали залишати сесійну залу. З 34, які зареєструвалися після перерви, в залі залишилося 26.

«Є ризик того, що наші лікарні можуть залишитися без фінансування. Але я думаю, що здоровий глузд переможе», – сказав Херсонський міський голова Володимир Миколаєнко.

«Бюджет на 2020 рік, це бюджет виживання, це абсолютно мінімалістичний бюджет, з мінімумом речей без яких просто не можливо обійтися. Але ні про який розвиток міста, економіку міста, не йдеться. Це пов’язано з тим, що держава не дотримується своїх обов’язків по передачі акцизного податку, по децентралізації», – говорить депутат Херсонської міської ради Дмитро Ільченко.

«В будь-якому разі приймати треба. За бюджетом стоять люди, розвиток міста. Добре це робитиметься, чи погано, судити жителям міста», – каже депутат Херсонської міської ради Ігор Семенчев.

Чому питання бюджету поставили насамкінець порядку денного, пояснив Володимир Миколаєнко, Херсонський міський голова:

«Рекомендація депутатського корпусу а робочій групі була саме така, щоб перенести розгляд бюджету останнім. Воно було 5 чи 6, але депутати наполягли, щоб було останнім. Сказали, є не менш важливі питання, в тому числі земельні, які потрібно проголосувати».

Що буде з містом, якщо бюджет на наступний рік не буде прийнятий. Про це розповів Роман Підперигора, директор департаменту бюджету і фінансів міськради:

«Згідно з бюджетним кодексом, згідно з нормативним законодавством, є вихід з цієї ситуації. Будемо жити по 1/12 видатків 2019 року. Але не в повному обсязі освітяни будуть отримувати заробітну плату, відповідно, пільгові категорії ми не зможемо перевозити на тролейбусах і автобусах».

До розгляду проекту бюджету на наступний рік депутати повернуться у четвер, 26 грудня.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН