Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Сонячна черепиця миколаївського інженера отримала нагороду UNIDO

Сонячна черепиця, спроєктована миколаївським інженером Павлом Рєкою, отримала нагороду від UNIDO – установи Організації Об’єднаних Націй (ООН), яка спеціалізується на просуванні міжнародного промислового співробітництва.

Про це повідомили на сторінці кампанії Solar Service у Facebook.

«Першу в Україні вітчизняну сонячну черепицю, спроєктовану миколаївським інженером Павлом Рєкою, відзначили на конкурсі в UNIDO (установі Організації Об’єднаних Націй, яка спеціалізується на просуванні міжнародного промислового співробітництва). Всього на конкурс свої стартапи представили понад 40 компаній з усієї України. Всі вони пройшли суворий відбір від досвідчених суддів конкурсу. Нагороди отримали кращі — в їх числі і унікальна сонячна черепиця від River Solar», – йдеться у повідомленні.

Студент миколаївського Чорноморського національного університету ім. Петра Могили Павло Рєка розробив унікальну черепицю, яка є елементом сонячної електростанції.

Це була, у тому числі, тема його дипломної роботи. Винахідник отримав ступінь бакалавра, зараз працює у фірмі, що займається встановленням сонячних панелей.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН