Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині зупинили масовий продаж незаконно ввезених тютюнових виробів

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі спільно з оперативними підрозділами Азово-Чорноморського РУ Державної прикордонної служби України під процесуальним керівництвом обласної прокуратури зупинили незаконну масову реалізацію цигарок, значну частину з яких ввозили в Україну поза митним контролем, а частину – виготовляли на підпільних виробництвах.

В рамках проведення операції «Акциз-2019» , «Рубіж» та розслідування кримінального за ч.1 ст. 204, ч. 1 ст. 199 КК України було встановлено групу осіб, які впродовж 2019 року здійснювали незаконне масове розповсюдження фальсифікованих цигарок, підроблених під відомі українські бренди, та цигарок іноземного виробництва, ввезених в Україну поза митним контролем.
При цьому фігуранти отримували продукцію через служби кур’єрських доставок від жителів Одеської, Львівської, Харківської та Волинської областей, які, в свою чергу, ввозили їх на територію України поза митним контролем або отримували з незаконних виробництв.

Вказану продукцію накопичували на території Херсонської області та реалізовували через спеціалізований сайт в мережі Інтернет, як на Херсонщині, так і по території України.

За результатами проведених слідчо-оперативних заходів з незаконного обігу вилучено майже 18 тис. пачок тютюнових виробів іноземного виробництва без марок акцизного податку, ввезених в Україну поза митним контролем, та 11,2 тис. пачок цигарок, фальсифікованих під українські бренди, маркованих ймовірно підробленими акцизними марками.
Вилучені ТМЦ, загальною орієнтовною вартістю понад 1,3 млн. грн., передані на відповідальне зберігання, вирішується питання про накладення арешту.

Триває слідство.

ДФС у Херсонській області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН