Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Дві сироти у Бериславі отримали ключі від власних квартир

19 грудня, у День Святого Миколая, дві особи із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування отримали ключі від власних квартир.

Щасливу молодь привітали голова районної державної адміністрації Роман Ставрост, перший заступник голови райдержадміністрації Ірина Дробиш та представники соціальних служб.

Роман Юрійович поздоровив новоспечених домовласників із прийдешніми святами та побажав сімейного затишку у власних оселях. Ірина Дробиш відзначила, що у складних умовах сьогодення держава робить усе можливе, щоб уразливі категорії населення почували себе соціально захищеними та були впевненими у підтримці держави.

Вартість даних житлових приміщень становить 621,6 тис. грн. Ці кошти виділені з державного бюджету згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 року №877 (зі змінами від 26 червня 2019 року №616). За рахунок районного бюджету даній категорії дітей відшкодовано витрати на нотаріальні послуги, необхідні при оформленні квартир.

У Бериславському районі розроблено Районну програму забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа житлом та соціальним житлом на період до 2021 року, відповідно до якої ще 25 дітей та осіб відповідної категорії, що перебувають на квартирному обліку, за умови державного фінансування матимуть можливість отримати житло.

Берсилавська РДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН