Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Миколаївські землевласники вийшли на акцію протесту

Фермери та землевласники Миколаївського і Доманівського районів області намагаються завадити і протистояти на їх думку незаконній діяльності депутата Миколаївської обласної ради Ігоря Івануни. Як стверджують аграрії, представник депутатського корпусу здійснює рейдерське захоплення земель сільськогосподарського призначення використовуючи підроблені документи.

9-го грудня на зустріч із Вікторією Москаленко приїхали збентежені такими діями депутата обласної ради керівники фермерських господарств і власне самі постраждалі.

Голова Миколаївської обласної ради звернулася до правоохоронних органів для припинення порушення законодавства з боку Ігоря Івануни і захисту законних прав землекористувачів та землевласників – аграріїв Миколаївського та Доманівського районів.

«Я хочу сказати, що має бути покладений початок. Мають понести відповідальність усі винні. Правоохоронні органи повинні довести – в Миколаївській області діє верховенство права.
Далі, по тих справах, які раніше були порушені і закриті працівниками прокуратури – необхідно знову подавати на них скарги. Особисто я звертатимуся до прокуратури Миколаївської області і начальника Служби Безпеки України в Миколаївській області. Сподіваюсь, вони стоятимуть виключно на сторожі закону. Ми стоятимемо на захисті законних інтересів громади»,- наголосила голова обласної ради.

Аналогічна зустріч у стінах обласної ради вже відбувалась у червні поточного року. Адже 21 червня аграрії Миколаївського району влаштували акцію протесту.Щоб привернути увагу влади та правоохоронних органів до проблеми селян вони вивели на трасу М-14 спеціалізовану техніку.

Під час наради відбувся змістовний діалог між всіма зацікавленими у розв’язанні конфлікту сторонами. Вдалося досягти домовленостей відносно подальших дій виключно у правовому полі та згідно з чинним законодавством України. Ситуація продовжує знаходитися на контролі правоохоронних органів.

Миколаївська обласна рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН