Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсонському виші влаштували Тиждень милосердя

Протягом тижня на педагогічному факультеті Херсонського державного університету тривав «Тиждень милосердя», приурочений до Міжнародного дня людей з особливими потребами.

За ініціативи викладачів кафедри природничо-математичних дисциплін та логопедії ХДУ протягом тижня на педагогічному факультеті тривають заходи, заплановані у рамках цього тижня.

Це і фотовиставки, і демонстрація відеороликів, присвячених проблемам інвалідності, а також круглі столи та семінари, у ході яких було обговорено коло проблемних питань, які доводять, що науковці та майбутні фахівці не ізольовані від освітніх проблем навчання дітей з особливими освітніми потребами.

До низки заходів увійшов регіональний науково-методичний семінар «Формування дослідницьких компетентностей педагога», який відбувся сьогодні, 5 грудня. 

Відкриваючи семінар, доцентка кафедри природничо-математичних дисциплін та логопедії, координаторка Інклюзивно-ресурсного центру Наталія Кабельнікова зазначила, що вже протягом тижня на факультеті тривають заходи до «Тижня милосердя». «І сьогодні, в рамках запланованих заходів, ми побачимо виступи театральної студії «Золота маска» танцювального колективу «Крок вперед» Херсонської благодійної організації матерів дітей-інвалідів «Серце матері».

До того ж, Наталія Володимирівна підкреслила, що педагогічний факультет готує студентів, які у майбутньому працюватимуть з дітьми з особливими освітніми потребами. «Коли наші студенти починають працювати, найчастіше вони потрапляють у групи з інклюзивною формою навчання.

Але їм завжди бракує практики. Тож, сподіваюся, сьогодні у наших студентів буде чудова можливість практичної форми роботи», – зазначила Наталія Кабельнікова.

Також цього дня відбувся майстер-клас для людей з особливими освітніми потребами. Тут їм запропонували виготовити власноруч паперові поробки.       

Особисто привітати юних майстрів і гостей вишу завітав ректор ХДУ Олександр Співаковський.

Прес-центр ХДУ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН