Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Децентралізація на Херсонщині: термін добровільного об’єднання громад спливає у лютому наступного року

28 листопада на колегії Херсонської облдержадміністрації перший заступник голови ОДА Дмитро Бутрій, доповідаючи про проект програми соціально-економічного та культурного розвитку Херсонської області на 2020 рік, висловив надію, що процес децентралізації в області закінчиться до кінця поточного року.

«Ми ставимо завдання до кінця року завершити процес децентралізації, щоб абсолютно всі громадяни області мали можливість будувати своє майбутнє в об’єднаних територіальних громадах. Є на це повноваження і кошти. Зростає активність людей», – вважає чиновник. За словами Бутрія, наразі на території області вже створено 33 громади, в тому числі в містах обласного значення – Новій Каховці та Голій Пристані.

Проте, як повідомляють цетральні ЗМІ, в інтерв’ю “Радіо Свобода” міністр розвитку громад і територій Альона Бабак повідомила, що термін добровільного об’єднання населених пунктів в Україні в об’єднані територіальні громади (ОТГ) триватиме орієнтовно до лютого 2020 року.

“Ми хочемо максимально продовжити термін добровільного об’єднання. Я думаю, до лютого. А далі ми будемо бачити: чи є необхідність через закон вже встановлювати, відповідно до перспективних планів, фактично конфігурації громад, які ще не об’єднались. Тобто ми заохочуємо зараз максимально продовжити процес добровільного об’єднання. А далі, щоб не чекати ще 100 років, поки люди житимуть в бідності та без амбулаторій, шкіл і так далі, а допомогти їм об’єднатися вже через законодавчий механізм”, – зазначила міністр.

Online Нова Каховка

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН