Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці працюють над створенням безбар’єрного простору

Існує помилкова думка, що люди з інвалідністю – єдина група населення, що потребує створення безбар’єрного середовища. Але людей, які потребують належних умов доступності значно більше. Цих людей об’єднує термін «маломобільні групи населення». До маломобільних груп населення відносяться люди похилого віку, вагітні жінки, особи з дитячими візочками, діти до 7 років, особи, що супроводжують малолітніх дітей, люди з інвалідністю, тимчасовими травмами чи захворюваннями, які мають труднощі при самостійному пересуванні та отриманні послуг. І таких людей, що потребують зручної інфраструктури, значна частина.

Фізичні особи-підприємці, юридичні особи, установи та підприємства, які здійснюють свою діяльність, надають послуги населенню різного спрямування на території міської ради зобов’язані забезпечувати умови доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

З метою забезпечення безбар’єрного середовища на території міської ради, виконання указів Президента України та постанов Кабінету Міністрів України щодо створення безбар’єрного простору, з урахуванням звернень громадських організацій та окремих фізичних осіб стосовно забезпечення умов доступності до об’єктів громадського призначення, Управління містобудування та архітектури Новокаховської міської ради наголошує на необхідності проведення заходів, що забезпечать доступність до підпорядкованих будівель і споруд та створять безбар’єрний простір на прилеглих територіях.

Пропонуємо визначитись із переліком необхідних заходів, які потрібні для створення умов доступності та з урахуванням вимог діючих норм та правил реалізувати їх у найкоротші терміни. Це забезпечить виконання вимог законодавства без вжиття заходів впливу відповідних структур та створить умови для успішного розвитку свого виду діяльності.

Новокаховська міська рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН