Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці не вдається завершити будівництво ЦНАП

Проект будівництва У Новій Каховці Центру надання адміністративних послуг (ЦНАПу), реалізації якого так очікували новокаховчани, досі залишається лише на папері. Про це повідомляє міська рада.

Ситуацію завела в глухий кут київська компанія ТОВ « СК Укрстрой», яка виграла тендер.

Що трапилось далі? Прокоментував заступник міського голови Олег Тарабака:

«Ми уклали з компанією договір, їй перерахували аванс – 5 млн. 888,6 тис. грн.. Вони почали будівництво, залили фундамент. Але Державна архітектурно-будівельна інспекція (ДАБІ) анулювала в забудовників ліцензію на проведення робіт, тому роботи були призупинені. ТОВ«СК Укрстрой» подав до суду і виграв його. У 2019 році будівництво ЦНАПу продовжилось, але тривало це недовго. Керівництво міста направило компанії кілька листів з вимогою відновити будівництво і дотримуватися графіку виконання робіт. З цього приводу щоп’ятниці у виконкомі проводилась нарада – її вів заступник голови Херсонської ОДА Дмитро Бутрій. Наче б то ситуація зрушила з місця. Але раптом знову – припинення робіт. Міська влада направила листи до поліції, прокуратури і СБУ, подала позов до суду, в якому вимога – повернути аванс або надати акти виконаних робіт. Угода з компанією укладена до 31 грудня 2019 року. На листи міської влади з вимогою продовжити будівництво компанія не відповідає. Залишається чекати рішення суду або результатів від поліції, яка веде кримінальну справу».

На сесії міської ради 21 листопада депутати розглянули питання про утворення дебіторської заборгованості за будівництво ЦНАПу – по міському бюджету це 588,6 тис. грн., по державному бюджету – 5 млн. 297,7 тис. грн.. Прийнято рішення звернутися до суду, щоб повернути виплачені кошти. Для подання позову необхідно сплатити судовий збір на суму 88 тис. 296 грн. – розраховується від обсягу позову. Як відомо, вартість проекту – 27 млн. грн. Першу необхідну суму – майже 5,9 млн. грн. – перерахували як авансові платежі на придбання матеріалів. Як повідомив міський голова Володимир Коваленко, всі документи стосовно ЦНАПу передані силовим структурам. Питання обговорили на рівні голови Херсонської ОДА. Нині генпідрядник, який виграв тендер на будівництво, зник і на дзвінки не відповідає.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН