Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці борються з нелегальним працевлаштуванням

На засіданні міської робочої групи з питань легалізації оплати праці та зайнятості населення, яке відбулося 21 листопада 2019 року, за головуванням заступника міського голови Замкового В.М. підбивалися підсумки роботи за 10 місяців поточного року.

Отже, станом на 01.11.2019 року було обстежено об’єктів робочою групою – 390, кількість проведених рейдів – 35, кількість найманих осіб праця яких легалізована – 171, додатково надійшло до бюджету в результаті виявлення неоформленої найманої праці – 231,2 тис.грн. за результатами діяльності робочої групи було зареєстровано – 1338 фізичних осіб, які офіційно працевлаштувалися.

Робоча група і надалі проводитиме інформаційно – роз’яснювальну роботу, зокрема наголошуватиме суб’єктам господарювання та найманим працівникам про негативні наслідки виплати заробітної плати у “конвертах”, використання праці неоформлених працівників та фінансову відповідальність роботодавця за порушення трудового законодавства.

Сьогодні працівники не бачать проблем в отриманні «тіньової» заробітної плати, так як до кишені надходять «чисті доходи». Надаючи згоду працювати на таких умовах, робітники самі позбавляють себе соціальних гарантій. На жаль, в ході роботи дуже часто виявляються такі ситуації де працівник говорить що проходять стажування, а це суперечить вимогам трудового законодавства, оскільки договір стажування не оформлений через службу зайнятості.

Здебільшого проблемним питанням щодо легалізації заробітної плати виникає у суб’єктів підприємницької діяльності – фізичних осіб, тобто підприємець, частково приховуючи виручку від реалізації товарів, робіт, послуг, виплачує доходи найманим працівникам, які не обліковані в бухгалтерських документах. Тому хотілося б звернутися до осіб, які мають намір працевлаштуватися або вже працевлаштовані у приватних підприємців: вимагайте від них укладання з вами трудової угоди! І навіть, коли вам надали таку трудову угоду, запитайте чи перераховують за вас єдиний соціальний внесок.

сайт Нової Каховки

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН