Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За чисте довкілля херсонці сплатили понад 14 мільйонів «еко-гривень»

За інформацією спеціалістів управління моніторингу ризикових операцій та доходів Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі з початку року херсонці за забруднення навколишнього середовища перерахували до бюджету
 14,4 млн. грн. екологічного податку.  Це на 3,1 млн. грн. більше за минулорічний показник. З цієї суми 6,9 млн. грн. надійшло до місцевих бюджетів, решта 7,5 млн. грн. – до державного бюджету.

Платники екологічного податку, що перебувають на обліку в Херсонському управлінні сплатили до державного бюджету 5,5 млн. грн., а до місцевого – 4,7 млн. гривень. Плата за збереження довкілля розподілена рівними частинами між бюджетами у Новокаховському управлінні 
 по 1,8 млн. грн., а Генічеському управлінні по 0,3 млн. грн., відповідно. 

Надходження екологічного податку є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист оточуючого середовища, мінімізацію негативного впливу господарської діяльності та раціональне використання природних ресурсів.

Екологічний податок сплачується суб’єктами господарювання за викиди в атмосферне повітря, скиди  у водні об’єкти шкідливих речовин та розміщення відходів у спеціально відведених для цього містах чи на об’єктах.

Пресслужба Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН