Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині стартувала перша фаза проєкту «Медицина у смартфоні»

Меморандум щодо впровадження в медичних закладах Херсонщини автоматизації ведення обліку медичних послуг та управління медичною інформацією було підписано головою облдержадміністрації Юрієм Гусєвим та представником компанії «Advanter Health» Ярославом Сєрим 9 серпня.

Сьогодні в облдержадміністрації презентували проєкт «Медицина у смартфоні» та розповіли про його роботу та задачі.

Юрій Гусєв зазначив, що Херсонщина – перший регіон України, де стартувала і вже працює перша фаза проєкту «Медицина у смартфоні» як одна з головних складових програми Президента «Держава у смартфоні».

«Повноцінно система запрацює вже з 2 квітня 2020 року, тоді ж запустять наступний етап медичної реформи. Але зараз її вже можна використовувати: дізнаватися про лікарні, їх послуги та рейтинги. Саме такі інформативні системи допоможуть отримувати об’єктивну інформацію про найбільш якісну та ефективну роботу медичних закладів, що впливатиме передусім на їх бюджетування», – зазначив Юрій Гусєв.

«Медицина у смартфоні» забезпечить безперервний розвиток медичних інформаційних систем, підвищить рівень доступності та якості медичного обслуговування жителів області та «чутливості» системи охорони здоров’я до потреб населення. Система забезпечить аналітичними даними керівництво лікарень та владу, що допоможе приймати рішення щодо фінансування лікарень, спираючись на конкретні дані про роботу структур з пацієнтами. Таким чином, тільки якісна, систематизована робота з населенням, детальна інформація про роботу кожного лікаря та відділення допоможе медичним закладам отримувати належне фінансування.

За словами керівника проєкту Ярослава Сєрого, в Херсонській області побудована базова модель екосистеми для того, щоб Національна служба здоров’я України отримувала на 100% достовірні дані для реалізації програми медичних гарантій на другому і третьому рівні медицини за новою моделлю фінансування з 1 квітня 2020 року.

«Херсонська область ще раз підтвердила свою першість з реформування галузі охорони здоров’я. По-перше, провела комплексні аудити всіх лікарень регіону: інформаційно-технічні, медичні та економічні аудити кожної лікарні області. Також ключовим результатом є об’єднання в єдину екосистему цифрових даних медичних установ усіх трьох рівнів надання медичної допомоги. Таким чином, керівництво області на чолі з Юрієм Гусєвим побудувало базову основу HMIS (Health Management Information System) – єдиної медичної екосистеми регіону», – наголосив Ярослав Сєрий.

Під час реалізації проєкту були виявлені такі потреби жителя області від системи ОЗ:

1. Можливість вибору сімейного лікаря для своєї родини.
2. Бути впевненим у профілактичному захисті свого здоров’я з боку лікаря.
3. Відчувати турботу від системи громадського здоров’я держави.
4. За потреби, вибрати найкращого (на свій погляд) лікаря для консультації.
5. Легко знайти заклад для проведення інструментальних досліджень.
6. Самостійно підібрати стаціонарний заклад для планового лікування.
7. Мати доступ до власної амбулаторної карти (пацієнта) в будь-якому місці.
8. Знати, що держава надійно забезпечує захист медичних даних кожного.
9. Бути впевненим, що в екстремальній ситуації лікар буде мати доступ до його амбулаторної карти та не допустить фатальної помилки.

Всі ці аспекти враховує система та допомагає у їх вирішенні.

За інформацією пресслужби ХОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН