Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині запланували будівництво Каховської ГЕС 2

На Міжнародному форумі «Таврійські горизонти» презентували проект будівництва Каховської ГЕС-2

15 листопада відбувся Міжнародний економічний форум «Таврійські горизонти», який пройшов у селі Веселе Новокаховської об’єднаної територіальної громади на Херсонщині.

В рамках форуму відбулося регіональне засідання Національної інвестиційної ради, а також низка панельних дискусій та стратегічних сесій, присвячених питанням розвитку бізнесу.

Одна з панелей форуму була присвячена питанням енергобезпеки.

Під час заходу генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота розповів про перспективні проєкти компанії, акцентувавши увагу присутніх на будівництві Каховської ГЕС-2.

Зважаючи на відносно невелику частку гідроенергетики в загальному балансі галузі, Україна відчуває нестачу регулюючих потужностей. Виправити ситуацію допоможе введення в експлуатацію нових ГЕС і ГАЕС.

Будівництво Каховської ГЕС-2 дозволить на 250 мВт збільшити сумарну встановлену потужність Каховського гідровузла за рахунок встановлення нових гідроагрегатів, при цьому забезпечити додатковий обсяг виробництва електроенергії для покриття попиту в піковій зоні графіка навантаження та скорочення виробництва електричної енергії в базовій та напівпіковій зонах добового графіка навантаження.

Будівництво Каховської ГЕС-2 матиме значний економічний та соціальний ефект, адже дозволить працевлаштувати близько тисячі осіб на етапі спорудження станції та 161 особу під час її експлуатації. Окрім того, дасть поштовх розвитку ринку будівельних матеріалів, а також підвищенню рівня життя населення регіону.

Наразі підготовлено пакет документів для проходження державної експертизи інвестиційного проєкту, триває розробка проєктної документації. Компанією розпочато оформлення землевпорядної документації щодо відведення земельних ділянок під будівництво Каховської ГЕС-2.

Під час Міжнародного економічного форуму «Таврійські горизонти» було підписано меморандум про співпрацю між найбільшою гідрогенеруючою компанією країни – Укргідроенерго та Херсонською обласною державною адміністрацією про співпрацю щодо реалізації інвестиційного проєкту «Будівництво Каховської ГЕС-2».

Прес-служба Укргідроенерго

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН