Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Акція з вимірювання рівня цукру в крові пройшла у лікарні “Тропіних”

14 листопада в поліклініках клінічної лікарні ім. А. і О. Тропіних пройшла раніше анонсована акція з вимірювання рівня цукру в крові, що проводиться з нагоди Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом – повідомляють у медзакладі.

За 3 години діагностики в холах поліклінік експрес-вимірювання цукру в крові пройшли 215 бажаючих відвідувачів. Артеріальний тиск виміряли 146 осіб, аналіз крові на холестерин здали 73 людини, ЕКГ-дослідження пройшли 42 відвідувача.

Результати даних вимірювань, за словами заступника головного лікаря з медичного обслуговування населення Світлани Пшеничної, відображають загальну ситуацію з виявленням цукрового діабету 2 типу та прихильністю хворих до лікування.

Серед пацієнтів, які пройшли діагностику, 39 – хворі на цукровий діабет, які перебувають на обліку по захворюванню. З них під час вимірювання мали підвищені і високі показники глюкози в крові (10 – 21,5 ммоль /л) 5 осіб. Тобто, практично у 13% хворих відзначається декомпенсація діабету і, отже, зберігається високий ризик розвитку ускладнень.

Решта 176 учасників були випадковими відвідувачами поліклініки, які скористалися можливістю перевірити свій показник рівня глюкози. У цій групі 14 пацієнтів (що склало майже 8% від діагностованих) вперше дізналися про підвищений у себе рівень глюкози крові, що з великою ймовірністю може свідчити про наявність цукрового діабету.

Цим пацієнтам було рекомендовано звернутися до свого сімейного лікаря і надалі, при необхідності, отримати консультацію лікаря-ендокринолога з подальшим спостереженням.

Подібні акції, що традиційно проходять в лікарні, організовуються саме з цією метою: мотивують пацієнтів до відповідального ставлення до свого здоров’я, регулярного відвідування лікаря, а також самоконтролю, який є надзвичайно важливим для уникнення небезпечних ускладнень, запущених станів, збереження повноцінного життя.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН