Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Мед без фальсифікату: у Херсоні провели «Свято меду від херсонських бджолярів»

«Найкращий мед – це мед від знайомого пасічника. Тільки так можна уберегтися від фальсифікату!» – таке твердження є досить поширеним серед споживачів меду. Саме з метою поєднання споживачів та виробників меду і пройшов у Херсоні ярмарок «Свято меду від херсонських бджолярів»

Мед – продукт особливий, несе здоров’я в будь-якому віці, а ось споживання його в Україні знижується. Одна з причин – низька популяризація серед споживачів, особливо – в дитячому харчуванні.

На святі були організовані виступи хореографічних та вокальних колективів, конкурси для дорослих та дітей, веселі пісні та танці. Для охочих до інформаційного наповнення був організований лекторій про те, чим корисний мед та як відрізнити натуральний від фальсифікованого. Змагання серед дорослих були на швидкість одягання костюму бджоляра, на знання про життя бджіл. Діти брали участь у естафетах та танцювальних конкурсах. Кульмінацією заходу став конкурс дегустації «Медовий гурман», де був визнаний справжній «фахівець», який наосліп зміг більше за інших визначити різновиди меду. Для активних і кмітливих дорослих та дітей були передбачені призи, звичайно, солодкі.

Але головним на святі був мед! Меду було багато і різного: акацієвий, соняшниковий, рапсовий, травневий, гречаний, квітковий, коріандровий та інші; продукти бджільництва: прополіс, бджолина отрута, підмор, пилок, перга, віск, забрус. Вся яскраво-жовта продукція була за доступними цінами для херсонців, наприклад, квітковий та рапсовий мед від 75 грн за літр, акацієвий – 150 грн.

В заході взяли участь 20 херсонських пасічників, учасники проекту UHBDP. Приємно, що багато з них мають знання та навички маркетингу: цікава тара, стильні етикетки, засоби залучення клієнтів, пакування, візитки, знижки, зворотній зв’язок тощо. Всі вони мали змогу вигідно продати свою продукцію за роздрібним цінами. Підсумком дня стала реалізація більше 1300 кг меду. А головне – серед херсонців побільшало прихильників медової продукції, адже багато з них питали дату наступного заходу та висловлювали сподівання, що херсонська медова галузь буде розвиватися і далі.

Тож, перше медове свято в Херсоні пройшло на позитиві, адже кожен учасник отримав очікуване: споживачі – якісний натуральний мед за прийнятною ціною, пасічники – реалізацію продукції за вигідною ціною, а дітлахи – свято та знання про те, що мед – це солодко та здорово!

Захід організований ГО «Земля Таврії» у співпраці із Українським проектом бізнес-розвитку плодоовочівництва UHBDP та Херсонською обласною спілкою бджолярів.

uhbdp.org

 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН