Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський ансамбль посів ІІ місце на Міжнародному фестивалі-конкурсі талантів «Україна єднає світ»

II місце та звання лауреата на Міжнародному фестивалі-конкурсі талантів «Україна єднає світ» здобув народний ансамбль народної пісні «Берегиня», обласного Палацу культури, керівники Катерина та Микола Логвиновські.

У фестивалі-конкурсі  взяли участь понад 1200 талановитих учасників – вокалісти, вокальні ансамблі, хори, інструменталісти, хореографічні колективи різних танцювальних напрямків, розмовний, оригінальний жанри та театри із 11 країн світу, зокрема: Грузії, Японії, Білорусі, Молдови, Болгарії, Румунії, Татарстану, Словенії, Палестини, Вірменії та 23 областей України.

Конкурсна програма  включала в  себе найрізноманітніші види виконавчого мистецтва, серед яких: конкурс читців, інструментальне, циркове та театральне мистецтво, вокал, хореографія. Приємним сюрпризом   фестивалю  стала перемога  Херсонського колективу: народного  ансамблю народної пісні “Берегиня” обласного Палацу культури.

Голова журі Міжнародного фестивалю талантів «Україна єднає світ»  — Герой України, українська актриса театру і кіно –Ада Роговцева .

Наше ім’я у світі, як політично оформленої нації,  воно, залежно від політичних умовин затирається, знову виринає, а то й зникає. Зате українська пісня лунала й лунає, вона розносить славу України, говорить про її історію, говорить про український народ, що виплекав її і виніс на світ з глибини своєї духовости. І нема такої людини, яка, хоч раз почувши українську пісню, змогла б забути красу її поетичної мелодійности. І хоч ця людина часто не зуміє показати на мапі, де ось ця Україна, одначе вона певно запам’ятає, що почута пісня — українська, що її співали українці-саме народний ансамбль народної пісні «Берегиня», обласного Палацу культури, керівники Катерина та Микола Логвиновські!

Джерело

 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН