Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Казанський храм у Таврійську сьогодні встановили купол

8 листопада видався особливий день для парафіян Казанського храму та взагалі для всього міста Таврійськ. На новий храм, який будується на вул. Франко, встановлено купол та увінчено його хрестом.

Втім, для настоятеля Таврійської парафії протоієрея Василя Бабіча сьогодні був дуже відповідальний та хвилюючий момент. Для встановлення куполу все було підготовлено, сам купол та хрест 24 жовтня були освяченіВисокопреосвященнійшим архієпископом Новокаховським і Генічеським Філаретом. Справа була за потужним автокраном з довгою стрілою. Такий кран – з майже 40 м стрілою і надала будівельна компанія «Олеся» (керівник Валерій Сєров).

По обіді кранівник Валерій Тунєв почав плавно та впевнено піднімати купол. Як раз пощастило з погодою, як говориться, сам Бог благословив – ніякого вітру, тепло, і сонце не сліпило в очі. Сторонньому спостерігачу робота Валерія Васильовича Тунєва виглядала ювелірною і досить легкою. А для отця Василя та двох його помічників це була важка робота. Всі переживали, щоб все пройшло благополучно.

Але вся робота йшла з легкої руки та Божого благословення, і за декілька годин купол і хрест міцно стояли на вершині. Як символ перемоги, символ спасіння для православних християн.

сайт міста Таврійськ

 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН