Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Риболовля на зимувальних ямах з 10 листопада на Херсонщині заборонена

У Каховському водохсовищі з 10 листопада 2019 року до початку весняно-літньої нерестової заборони 2020 року встановлюється заборона на вилов водних живих біоресурсів на зимувальних ямах!

Відповідний наказ видано Херсонським рибоохоронним патрулем.

Нагадуємо, риболовля у заборонений період дозволена на ділянках для любительського рибальства за межами зимувальних ям. При цьому, любительський лов риби дозволяється зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння із гачком не більше № 10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’яти на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше десяти на одну особу, пишуть Новини Бериславщини.

За недотримання зазначених норм передбачена адміністративна відповідальність – штраф від 34 до 680 грн. Крім штрафу за незаконний вилов нараховуються збитки за кожну виловлену рибину. Наприклад: судака – 510 грн, сома — 425 грн, щуки — 340 грн, сазана (коропа) — 306 грн, білого амура — 255 грн, товстолобика — 255 грн, білизни (жереха) — 255 грн, рибця звичайного — 255 грн, ляща — 170 грн, лина — 119 грн, плітки — 85 грн, краснопірки — 68 грн, підуста — 34 грн, плоскирки — 34 грн, карася – 17 грн тощо.

Рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися встановленої заборони на вилов водних біоресурсів у зимувальних ямах. У разі виявлення порушень – особи будуть притягнуті до відповідальності згідно з нормами чинного законодавства.

Межи зимувальних ям та дозволених місць для рибальства можна переглянути за посиланням:

https://www.google.com/maps/d/viewer…

 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН