Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Татарбунарах красуні змагалися у плетінні кіс

І в наш час використання косичок і плетіння волосся залишається актуальними при створенні дівочих зачісок. Ці елементи хоча й втратили свій символічний зміст, одначе додають образові дівчини чи жінки надзвичайної загадковості й шарму.
Саме про ці народні звичаї йшлося у спільному заході «Ллються коси, як ранкові роси» Баштанівської, Нерушайської та Глибоківської сільських бібліотек-філій Татарбунарської ЦБС.

На святі зібралися довгокосі сільські красуні які демонстрували своє уміння в плетінні різноманітних кіс. Вони розповідали про те як доглядати за волоссям, щоб воно було здоровим, гарним, густим і пишним. І як би оточуючі не переконували про старомодність коси, та все ж в дівочих косах є своя краса, ніжність і чарівність.

Під час майстер-класу з плетіння кіс музичний супровід був у виконанні талановитих музичних керівників Кобзар Л. Б. та Кожухар І. В. Читачка бібліотеки Чияченко М. Д. вразила усіх присутніх своїм голом і співала народні пісні, що возвеличують дівочу косу.

Під час заходу бібліотекарі проводили різноманітні конкурси та вікторини, а також підготували фото-куточок «Фотографія – реліквія моєї сім’ї» зі старих світлин сімейних архівів їхніх читачів.

Народна думка

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН