Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині планують створити новий символ області та парк тоталітарних скульптур

Три цікаві пропозиції обговорив голова облдержадміністрації Юрій Гусєв з херсонськими скульпторами та архітекторами.

Перша: створення впізнаваного символу Херсонщини, не пов’язаного з уже існуючими зображеннями на кшталт гербу області чи Пекторалі із Товстої Могили (Скіфської пекторалі). «Його, як донецьку Пальму Мерцалова, чи одеський якір у формі серця ми змогли би дарувати регіонам-побратимам», – пояснив Юрій Гусєв.

Друга ідея: облаштування на Херсонщині парку тоталітарних скульптур. «В Україні багато про це говорять, але фактично ще ніде не реалізовано. Ми не пропагуємо ідеологію СРСР, це просто частина нашої історії», – зазначив Юрій Гусєв. Як один із варіантів потенційних локацій для розміщення парку розглядається територія поблизу монументу «Легендарна Тачанка» в Каховці.

І третя ініціатива полягає у створенні просто неба музею АТО/ООС в одному з херсонських парків. Ця ідея, за словами Юрія Гусєва, народилася під час спілкування з батьком загиблого в АТО командира батальйону «Херсон» Руслана Сторчеуса Олександром. «До музею змогли би приходити ветерани бойових дій, там також можливо проводити заходи», – сказав очільник Херсонщини.

Свої ідеї з приводу озвучених ініціатив скульптори та архітектори мають направити на розгляд до облдержадміністрації. У свою чергу, управління культури ОДА розпочинає роботу над збором інформації щодо майбутніх експонатів – пам’яток радянських вождів.

сайт Херсонської ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН