Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У горностаївському парку висадили майже 500 дубів

Про це на Фейсбуці повідомляє Любов Рудя:

– Осінь – це чудова пора року, до того ж сприятлива для озеленення території. Працівники різних установ та організацій, закладів освіти, козаки Горностаївки відізвалися на заклик селищної ради прийти на спільну толоку до місцевого парку, щоб посадити дерева. Працювали злагоджено – у результаті посадили близько 500 саджанців дубів.

І хоча дехто скептично ставився до того, мовляв, садять, а чи «виживуть» деревця (без поливу, та й корів та кіз прив’язують в парку) – все ж садити треба. Навіть якщо половина виживе – це все одно збагатить паркову територію. Зайдіть сьогодні в парк і погляньте на ту красу різнобарв’я – це ж садили не за один рік. Щось вижило, щось підсаджували, а щось і нищили…

Можливо колись до тих, хто використовує парк під пасовище чи під сміттєзвалище ( з північної сторони парку навіть яму викопали, щоб туди скидати сміття і саме там пустирі) , колись все таки дійде, що зелені насадження – це не лише краса, а й чисте повітря.
Турбота про довкілля – це обов’язок будь-якого жителя нашої планети. Потрібно не тільки замислюватися над збереження природи , а ще й діяти. Населений пункт вважається екологічно благополучним, якщо на одного жителя припадає приблизно 50 дерев. У наших силах досягти цього показника!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН