Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Лише за день на Херсонщині поліція вилучила 4 незаконні види зброї

На Херсонщині впродовж останньої доби поліцейські вилучили із незаконного обігу гранату та 3 обрізи

Вчора в ході виконання своїх службових обов’язків та завдяки допомозі небайдужих громадян поліцейські Херсонщини вилучили із незаконного обігу 3 обрізи від мисливських рушниць та бойову гранату. 

За даними фактами відкриті кримінальні провадження. Правопорушникам може загрожувати позбавлення волі строком на 7 років.
Так, у Генічеському районі екіпаж групи швидкого реагування під час патрулювання зупинив мопедиста, який керував транспортним засобом без мотошолому.

Під час спілкування співробітники поліції звернули увагу на поліетиленовий пакунок, який 56-річний водій прив’язав до мопеду. В ході перевірки з’ясувалося, що всередині пакету знаходиться замотаний в ганчірку обріз мисливської рушниці калібру 16 мм.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група, яка вилучила незаконний для користування предмет.
Цього ж дня в чергову частину Каховського відділу поліції надійшло повідомлення про постріли на березі річки неподалік від міста. 

В ході відпрацювання прилеглої території слідчо-оперативна група встановила, де сховався чоловік, якого очевидці бачили зі зброєю. Поліцейські провели невідкладний обшук і виявили в сараї домоволодіння 55-річного місцевого жителя обріз мисливської рушниці «ІЖ-58» та 8 патронів до нього.
В «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини зателефонував чоловік та розповів, що на зупинці громадського транспорту в с. Посад-Покровське сидить невідомий із зброєю в руках.

На місце негайно виїхала слідчо-оперативна група Білозерського відділення поліції. За вказаною адресою працівники поліції дійсно побачили чоловіка, зовнішній вигляд якого викликав підозру.

Під час проведення поверхневого огляду 54-річного громадянина поліцейські виявили у нього під курткою за поясом брюк обріз одноствольної мисливської рушниці та один патрон до неї калібром 16 мм.

А у Новотроїцькому районі в місцеве відділення поліції надійшло повідомлення, що на дитячому майданчику на території місцевого парку чоловік розпиває спиртні напої. На місце виїхала група швидкого реагування. 

Під час складання адміністративного протоколу у відношенні 41-річного раніше судимого місцевого жителя був проведений його поверхневий огляд. В ході якого в кишені чоловіка поліцейські виявили предмет, схожий на гранату РГД із запалом.

На місце події виїхали спеціалісти-вибухотехніки обласного главку поліції, які знешкодили боєприпас.
Усе вилучене направлено на дослідження в експертно-криміналістичний центр. За всіма фактами відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України. 

Поліція встановлює походження вилучених предметів та з якою метою правопорушники їх зберігали. За незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами їм може загрожувати позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Поліція Херсонщини нагадує, що протягом жовтня на території держави проводиться місячник добровільної здачі зброї.

Громадяни, які в цей період самостійно здадуть в поліцію зброю, боєприпаси, вибухові речовини, що зберігаються у них незаконно, мають можливість уникнути кримінальної відповідальності на підставі ч.3 ст.263 Кримінального кодексу України.

За інформацією прес-служби поліції.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН