Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

З Херсонщини вивезуть 110 тонн непридатних хімічних добрив

З Херсонщини вивезуть 110 тонн непридатних до використання пестицидів – повідомляє прес-служба ХОДА.

Про це повідомив директор Департаменту екології та природних ресурсів ОДА Юрій Попутько на прес-конференції заступника голови облдержадміністрації Сергія Козира.

Юрій Попутько зазначив, що за даними інвентаризації, проведеної у 2019 році на території Херсонській області, кількість безхазяйних непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин становить понад 1880 тонн.

Розв’язати проблему, пов’язану з утилізацією пестицидів можливо лише за межами держави, бо на території України відсутні підприємства, які мають ліцензію на здійснення зазначених операцій.

Тому, для того, щоб вирішити проблему утилізації відходів залучили спеціалізовану організацію, що має ліцензію на здійснення операцій зі збирання, перевезення та зберігання непридатних та заборонених до використання хімічних засобів захисту рослин з подальшим транспортуванням для утилізації на території іншої держави.

За словами Юрія Попутька до кінця 2019 року планується вивезти безхазяйні пестициди, що знаходяться на території Білозерського району: 65,2 тонни, що знаходяться на складі Агрофірма Радгосп «Білозерський» та 44,8 тонн, які знаходиться на території Федорівської сільської ради та зберігаються на відкритому майданчику.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН