Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні намагаються врятувати в’яз на Суворова

” Проводимо досліницькі роботи, як врятувати унікальний в Херсоні арт-об’єкт – в’яз на Суворова”, – пише на своїй сторінці у Фейсбуці діячка Лариса Польська. 

“Як актив Фонду громади Херсона “Захист” й обіцяв, проводимо досліницькі роботи, як врятувати унікальний в Херсоні арт-об’єкт – в’яз перед АТБ (у минулому магазин Парус).

Сьогодні разом з автором- Заслуженим художником України Миколаєм Гепардом робоча група нашого Фонду з підготовки благодійного проекту, який, ми сподіваємося, ви, херсонці, підтримаєте, працювала на місці за участі (дякуємо ректорові Херсонського державного унiверситетц пану Александр Спиваковский вчених кафедри ботаніки цього вишу – професорів Мосієнко Іванові та Александр Ходосовцев.

Що у результаті очікуємо письмовий висновок вчених щодо робіт, пов’язаних зі збереженям безпосередньо стовбура в’язу та робіт з вивільнення деревини від коріння. За цим висновком вималюється сума витрат щодо цих робіт. Висновок вчених обов’язково оприлюднимо.

Готуються розрахунки по безпосередньо реставрації художньої частини. Й повірте – ми не тягнемо з оголошенням збору пожертв на збереження цього арт-об’єкту! Ми маємо вам, херсонці, оголосити реальну вартість реставрації з урахуванням того, що треба ще розробити проект даху над в’язом, без чого все не має сенсу.

Очікуємо ваші креативні ідеї, яким має бути цей дах, щоб він не спотворив загальний вигляд унікального художнього витвору Майстра Гепарда!

Реставрацію будемо проводити навесні 2020 року, а до того – серйозна технічна та фінансова підготовка до нього”.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН