Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

83 учні Миколаївщини отримують гаряче харчування у школі

Понад 83 тисячі учнів охоплено гарячим харчуванням у школах Миколаївщини – повідомляє прес-служба Миколаївської ОДА.

У закладах загальної середньої освіти області охоплено гарячим харчуванням 83 тисячі 273 учні.

При цьому відзначено, що у 2019 році органами місцевого самоврядування територіальних одиниць області забезпечено безкоштовне гаряче харчування 45 тисяч 144 учнів 1-4 класів.

А в межах реалізації заходів Року освіти в Миколаївській області за кошти місцевих бюджетів організовано харчування 2999 дітей з сімей учасників бойових дій.

Крім того, на 100% охоплена харчуванням за бюджетні кошти категорія дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей з особливими освітніми потребами.

«Згідно зі ст. 56 Закону України «Про освіту» органами місцевого самоврядування та місцевими органами виконавчої влади забезпечено безкоштовне харчування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування (1 401 учень), дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних і інклюзивних класах (452 учні), та учнів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям” (5 396 учнів). Ця категорія дітей 100% охоплена харчуванням за бюджетні кошти», – коментують у департаменті.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН