Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Жителі Нової Каховки долучилися до створення нового рекорду України

Мешканці Нової Каховки долучились до Всеукраїнського проєкту з переписування Біблії, який проходить по всіх куточках країни та був номінований в Національний реєстр рекордів України.

У місті акцію було проведено в рамках Дня Біблії, який щороку організовує Асоціація християнських церков Таврійського краю.

Свято відбулось цієї неділі, 20 жовтня, і зібрало близько двох сотень новокаховчан, серед яких священнослужителі церков, капелани, громадські активісти, представники влади та зацікавлені містяни.

Усі вони мали можливість переписати один вірш з Біблії в українському перекладі Івана Огієнка. До участі у створенні рукописної Біблії долучився також міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко, якому дістався 70-тий вірш зі 118 псалму Давида.

Як розповів представник Українського біблійного товариства Олександр Султан, очікується, що участь в переписуванні Біблії візьме близько 32 тисяч українців. Кожен охочий може переписати лише один вірш, який вписується на спеціальний аркуш паперу А3 формату.

По завершенню акції буде сформовано велику рукописну Біблію, яка виставлятиметься в Києві у Національному Домі Біблії. Крім того буде створена книга пам’яті, в яку будуть вписані імена всіх учасників.

Біблія, яку власноруч писав народ України, покликана об’єднати християн усіх конфесій та привернути увага українців до вічних цінностей слова Божого. Завершити цей унікальний проект планують вже до кінця року.

За інформацією Новокаховської міськради.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН