Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як у Херсонській області планують підвищити середній показник ЗНО

Кожного року результат зовнішнього незалежного оцінювання випускників шкіл, які проживають на території Херсонської області, погіршуються. На це впливає ряд факторів: від матеріального до кадрового забезпечення навчальних закладів. Про результат цьогорічного ЗНО та про те, як можна підняти його рівень, доповів в ході проведення селекторної наради директор Херсонського регіонального центру оцінювання якості освіти Максим Кирпенко.

«Відразу зазначу, що ЗНО не зовсім є показником якості наданої освіти, а він лише є одним із критеріїв. Починаючи із 2008 року у Херсонській області спостерігається спад. Так, щороку зменшується відсоток дітей, які здали ЗНО на високий рівень. Також збільшується показник із середнім рівнем, а рівень дітей, які здали ЗНО на низький рівень, відносно залишається сталим. Наше головне завдання сьогодні – працювати з дітьми із середнім балом та спробувати зробити так, щоб школи області досягли саме високого рівня», – говорить Кирпенко.

Також він додав, що наразі спостерігається різниця між дітьми, які навчаються у сільській місцевості та містах, а результати випускників, які навчаються у гімназіях та ліцеях, в 2-3 рази вище від звичайних ЗОШ. Це показує, що на якість освіти значною мірою впливає забезпечення освітніх закладів професійними кадрами та необхідною матеріально-технічною базою

Для того, щоб починаючи із наступного року показник здачі ЗНО пішов вверх на території Херсонської області для кожного освітнього закладу буде розроблено план заходів на наступні 4-5 років. Відповідне розпорядження має підписати голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв.

Гривна

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН