Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Міністерка відвідала сьогодні Херсонський обласний госпіталь інвалідів та ветеранів війни

Для ветеранів війни розроблений окремий пакет медичних послуг, які будуть фінансуватися через нову бюджетну програму. Про це розповіла міністерка у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда під час візиту до Херсонського обласного госпіталю інвалідів та ветеранів війни.

«Відновлення їхнього здоров’я є для нас однією зі стратегічних цілей», – наголосила вона.

Разом з головою облдержадміністрації Юрієм Гусєвим та головним лікарем госпіталю Валерієм Тимошенком урядовиця обговорила питання забезпечення медзакладу обладнанням, подивилася палати для учасників війни та поспілкувалася з представниками ветеранських організацій.

Так, безпосередньо у палаті до Оксани Коляди звернувся учасник АТО Микола Гончарук. Він задав питання щодо процедури визначення групи інвалідності у ветеранів АТО.

«Ми ще минулого року говорили з Міністерством охорони здоров’я щодо підходів, бачення і практик медико-соціальної експертної комісії загалом. У відсотковому еквіваленті вона має визначити, наскільки людина втратила свою функціональність. А медики – підібрати програму індивідуальної реабілітації. І через рік треба повертатися до цієї комісії на обстеження», – відповіла Оксана Коляда.

У свою чергу, голова облдержадміністрації Юрій Гусєв назвав питання медико-санітарного лікування та соціалізації ветеранів надзвичайно важливими для регіону.

«Разом з Міністром ми будемо обговорювати проблеми, які існують, а також спільно шукатимемо можливості для об’єднання зусиль центральних органів влади та обласної адміністрації для вирішення цих проблем».

сайт Херсонської ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН