Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Перспективний план області намагаються саботувати у Херсонській облраді?

Про те, яка ситуація склалася сьогодні на сесії облради щодо розробки перспективного плану області, на Фейсбуці пише Оксана Сілюкова:

– Завершилося чергове засідання сесії Херсонської обласної ради. Певно, тисячний раз кажу собі – не реагуй, це не має жодного сенсу витрачати нерви – а ні, не виходить відноситися спокійно. Розгляд 92 (!) питання порядку денного перевершив всі найсміливіші очікування.

Минулого року ми вже мали прецедент, коли на засіданні сесії було проголосовано інший додаток до рішення, не той, який потім офіційно було розміщено на сайті обласної ради.

Сьогодні відбулася майже аналогічна подія, коли на засіданні профільної комісії було обговорено (довго, складно та дуже неспокійно) один варіант зміненого Перспективного плану, а перед засіданням сесії було роздано зовсім інший, не просто відкорегований, а повністю перероблений. Судіть самі – в “новій” редакції купа зовсім незрозумілих речей – Олександрівска сільська рада Білозерського району вже не має можливості добровільного приєднання в межах плану до Станіславської ОТГ, бо “Станіслав її не хоче” (хто це вирішив – невідомо), Веселівська сільська рада Бериславського району, яка ще влітку увійшла до складу Новокаховської ОТГ, та Козацька селищна рада того ж району, яка чекає затвердження рішення громадських слухань своїми депутами про приєднання до тієї ж Новокаховської ОТГ – стоять окремою громадою. З Каїрською сільською радою взагалі дивно – в Горностаївському районі вона НЕ ВИЗНАЧИЛАСЯ, а в Каховському – в складі Любимівської ОТГ, тобто там, де вона і є останні два роки. Федорівська сільська рада Каховського району прийняла рішення про приєднання до Зеленопідської ОТГ, а Волинська сільська рада зараз в процесі приєднання до Тавричанської ОТГ – в “плані” вони “не визначилися”. І так майже по кожному району. Шановні, хто це готував і чим керувалися? Всі дуже голосно на свіх засіданнях кричать про “права людей на добровільність”, а що за фактом?На прийняті рішення місцевих рад чхати?

До нас підходили депутати та питали – ЩО це ви подали, який з варіантів вірний, за що голосувати? Думаю, не одній мені очевидно та зрозуміло, що має місце повний саботаж та блокування прийняття рішення. Перспективний план області знаходиться у “підвішеному стані” з червня минулого року. Майже десяток вже діючих громад знаходяться під ризиком неотримання коштів субвенцій саме із-за саботажу обласної ради. І саботажу цілеспрямованого, з боку безпосереднього керівництва. Я вже мовчу про те, що не приймаються до уваги рішення ПРОФІЛЬНОЇ КОМІСІЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ, яка не зрозуміло для чого взагалі збирається і розглядає питання, яке потім просто ігнорується.
Два дні тому з 66 ОТГ, які пройшли процедуру перших виборів в червні 2019 року лише 10 були визнані спроможними Кабінетом Міністрів України. з 66 – 10! І це наслідки неприйняття змін до перспективних планів обласними радами. І за це хтось має нести відповідальність. Зараз активна фаза формування бюджетів. Кожний день на рахунку. А ми… переносимо розгляд питання на 13 листопада. Ну що ж, ми ж “погрожуємо тим, що грошей громадам не дадуть”, у нас же “шкурні інтереси”, ми ж гроші отримуємо за кожну створену ОТГ. А якщо не визнають спроможність ОТГ у звязку з відсутністю їх у ПП – обласна рада буде утримувати? Чекаємо затвердження законопроекту по виключенню обласних рад з процесу формування перспективних планів. Іншого варіанту в нашій області, на жаль, не бачу. Cумно і якось зовсім безнадійно.

https://www.facebook.com/100000858706172/posts/2554721791233086/

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН