Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Для школярів у Новій Каховці провели екскурсію у «Музеї козацької слави»

Викладачі і студенти Новокаховського гуманітарного інституту Міжнародного університету «Україна» провели екскурсію для учнів початкових класів школи №10. Щорічно 14 жовтня колектив виші готує заходи для школярів Нової Каховки. В інституті відкритий «Музей козацької слави», в якому зібрані експонати козацької доби: речі побуту, військова амуніція, козацькі стяги і зброя.

«У нас є традиція – щорічно до Дня українського козацтва запрошувати до музею підростаюче покоління. Ми розповідаємо їм цікаві факти про козаків, школярі можуть доторкнутись до унікальних експонатів», – розповіла декан факультету управління та адміністрування, соціально-правових та інформаційних дисциплін Марія Пшенична.

Студенти гуманітарного інституту були гідами для першокласників.

«Ми намагались найбільш доступно донести дітям, хто такі козаки, як вони жили і ходили у військові походи», – сказала студентка ІІІ курсу Каріна Асланова.

«Дуже багато зібрано матеріалу в цьому музеї. І для наших дітей це дуже важливо, тому що багато чого вони бачать вперше. На шкільних заняттях ми будемо продовжувати вивчати історію козацтва, і ця екскурсія для наших учнів пізнавальна й корисна», – впевнена вчителька початкових класів Новокаховської школи №10 Наталя Шальнова.

Музей козацької слави відкрито на базі Новокаховського гуманітарного інституту університету “Україна”, в його організації брали козацькі організації півдня України та колектив вищої школи.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН