Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У передмісті Херсона ростуть банани

У Ботанічному саду Інституту зрошуваного землеробства, що у передмісті Херсона, з’явилася нова екзотична рослина – банан. Це подарунок від науково-виробничого підприємства, яке працює на Херсонщині. Молоді саджанці, говорить провідна наукова співробітниця Інституту Галина Базалій, прекрасно впишуться в ландшафтний дизайн саду.

Колекція рослин цього ботанічного саду поповнилася трьома саджанцями бананів.

“У нашому зимовому саду вона буде, приживеться і будуть плоди. Ми створили тут такі умови, як в тих країнах, звідки банан. Рослина відноситься до рослин тропічних, тому в зимовому саду їй і місце. Тут у нас висота 12-13 метрів, а вони будуть десь 9 метрів. У нас тут пальми були. Думаю, що банани у нас також приживуться”, – говорить Галина Базалій.

Подарував саджанці колектив підприємства “5-й елемент”, яке спеціалізуються на мікродобривах. Привезені вони були з Індії, розказує завідувач лабораторії науково-виробничого підприємства Володимир Книш:    

“Наші банани з’явилися минулого року. Росли в теплиці. Ми з ними проводили дослідження. Визначили кращі варіанти. Після цього ми вирішили передати їх Інституту зрошуваного землеробства у зимовий сад, щоб вони там росли”.

Нині рослини, розказує Галина Базалій, готують до пересадки:         

“Осінь – прекрасна пора для висадки. Подивимося як воно буде. Можливо, залишимо. Звичайно, перш за все ми проконсультуємося з іншими ботанічними садами”.

Екзотичні рослини у цьому Ботанічному саду з’явилися рік тому, розказує Галина Базалій. Спочатку посадили інжир, потім цитрусові,  фініки та оливу. І вже, продовжує жінка, встигли зібрати врожай:

“Ця рослина у нас вже прижилася. На ній були оливи. Ми вже збирали врожай. Були у нас мандарини і червоний апельсин. Апельсин теж у нас плодоносив. В нього були гарні квіточки. Тут інжир один і другий”.

https://www.facebook.com/suspilne.kherson/videos/698306287354920/?t=0

UA: Херсон

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН