Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський університетів потрапив до топ переліку за кількістю абітурієнтів з Криму (інфографіка)

Вже чотири роки поспіль вищі навчальні заклади України з радістю приймають студентів-переселенців з тимчасово окупованого Криму та Донбасу. За ці роки кількість абітурієнтів з окупованих територій значно зросла. Так, з Донбасу вступило майже 1600 осіб, а Криму – 265 осіб. Ці діти навчають на особливих засадах, отримуючи соціальну стипендію.

Для зручного вступу на території України було створено освітні центри «Крим-Україна» та «Донбас-Україна». Що стосується безпосереднього нашої Херсонщини, то на території області діють кримські центри.

До речі, один з херсонських ВУЗів потрапив до топ переліку за кількістю вступників через ОЦ «Крим-Україна». Перелік вищих навчальних закладів та кількість вступників саме через центр дивіться в інфографіці від сайту«Гривна».

Нагадаємо, щоб скористатися спрощеною процедурою, вступник повинен був звернутися до освітнього центру. Вже там на місці заповнити освітню декларацію та скласти три вступні іспити – з української мови, історії України та профільного предмета (або творчий конкурс). Варто зазначити, що вони не надають результати зовнішнього незалежного оцінювання, український паспорт чи атестат.

Гривна

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН