Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці відбувся еко захід Zero waste day Nova Kakhovka

Невеличкий звіт про діяльність команди ZWS та проведення ZERO WASTE DAY NOVA KAKHOVKA.

26 вересня в школі №3 Нової Каховки був насичений та цікавий. Протягом дня працювала еко-крамниця, в якій діти мали змогу обміняти свої зароблені “еко-фішки” від здачі вторсировини (проходила декада по сортуванню сміття) на різноманітні подарунки та солодощі від родини Василенко та родини Громитко.

Учні початкової ланки прийняли участь в екологічному квесті по сортуванню сміття, який організували та провели спеціалісти міського Центру позашкільної освіти. Для п’ятикласників майстер-клас із виготовлення фруктового букету провела одна із мам Надія Шляхетко. Для всіх бажаючих працювала арт-студія з екологічного body-art, де всім охочим малювали “eco-tattoo” та розповідали про важливість збереження довкілля.

Учениця 10 класу Моцьо Крістіна разом з вчителькою трудового навчання Оленою Задирко провели для бажаючих учнів з 6-8 класів майстер-клас з виготовлення натурального мила.

Долучилися до заходу і учні закладів освіти Нової Каховки: №2, 5, 6, 7, 8, 10, Маслівської ЗОШ. Для них було проведено круглий стіл з елементами тренінгу, де команда ZWS Nova Kakhovka розповіла про свою участь у проекті ZWS і поділилась своїм досвідом із сортування сміття і маленькими лайфхаками про те, як можна заробляти гроші для своєї школи. Адже правильній стратегії фандрейзингу також потрібно вчитися, щоб стати успішним та конкурентноспроможним.

За підсумками заходу було визнано найактивніших: 1б клас отримав табличку “Найактивніший zerowasteсlass”, найактивніша учениця Софія Кузьміна із 4б та найактивніша родина Лисенко із 1б отримали екоторбинки, які пошила з учнями вчителька трудового навчання Олена Задирко.

Третя школа міста Нова Каховка

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН