Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

До бюджетів надійшло 3 мільярди гривень податку на доходи фізичних осіб від платників Херсонщини

За три квартали цього року до бюджетів усіх рівнів із доходів херсонців надійшло 3 млрд. грн. податку на доходи фізичних осіб. Сума сплаченого податку на 510 млн. грн. або 20 відс. перевищує показники 2018 року.

Про це повідомили спеціалісти управління моніторингу ризикових операцій та доходів Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Податок на доходи фізичних осіб залишається рекордсменом у фінансуванні місцевих бюджетів Херсонщини та основним джерелом їх наповнення. Його питома вага в загальних податкових надходженнях по області складає 64 відсотка.

Скарбниці місцевих громад таврійського краю отримали   2,3 млрд. грн., до державної казни надійшло – 0,7 млрд. грн. сплаченого податку.

Наразі платники податків нашої області перерахували ПДФО до місцевого бюджету у таких обсягах: до Херсонського управління – 1,4 млрд. грн., Новокаховського – 0,7 млрд. грн., Генічеського – 0,2 млрд. гривень.

Спостерігається позитивна динаміка щодо зростання відрахувань податку на доходи фізичних осіб. Характерними факторами такого зростання є збільшення розміру заробітної плати найманих працівників, легалізація трудових відносин та зацікавленість територіальних громад області у зростанні власного фінансового забезпечення.

За інформацією прес-служби Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН