Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Великокопанівська громада провела акцію “Впливай на бюджет своєї громади”

В рамках проєкту ДОБРЕ та за допомогою громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети» громада вперше розробила документ, який в доступній формі розкриває інформацію про складні цифри бюджету. Такий документ має назву «Бюджет для громадян» та розробляється саме з метою спрощення подання інформації про бюджетні кошти.

Акція пройшла під час святкування Дня громади 4 жовтня. Спеціалісти громади намагались охопити як можна більше жителів громади та поспілкуватись з ними, розповісти про бюджет, пояснити куди ідуть бюджетні кошти.

Також, одним із завдань під час акції був збір пропозицій до бюджету від великокопанівців на 2020 рік. Так, активно до подання пропозицій запрошувались всі не байдужі жителі.

Вже перший рік акції показав, що жителі громади зовсім мало обізнані з особливостями формування бюджетного процесу та практично не знають, що можна пропонувати, довіряючи це владі. Однак, разом з тим, знайшлись і такі, що вже готові запропонувати свої ідеї та говорили про проблеми.

«Для мене особисто було дуже цікаво спостерігати за реакцією нашим жителів. Оскільки вони були дуже здивовані та не очікували, що спеціалісти ради особисто їм розповідають про бюджет, куди йдуть кошти громади, ще й намагались гортати сторінки разом та показували детально цифри, де що можна подивитись. Для нас така акція вперше проходила і вже наступного року, ми сподіваємось залучити ще більше людей. Але вже з першого року це успіх, коли ми отримуємо пропозиції як і онлайн так і особисто, і головне, що люди активні».  – поділилась враженням Надія Круц заступник голови громади з гуманітарних питань та одна з активних організаторів акції Великокопанівської сільської ради.

Тож виходячи з наданих пропозицій, що надійшли, в основному вони стосувались: підвищення заробітної плати вихователів, покращення матеріально – технічного стану садочка,  добудова дитячого садочка, облаштування танцювальної зали,  зупинки для школярів Лісгоспу, облаштування сучасної зони відпочинку для дітей (скейт – зона) та інших питань, що стосуються життєдіяльності нашої громади.

Вже найближчим часом, всі пропозиції будуть вивчені та узагальнені для їх подальшого впровадження.

Також, ви можете ознайомитись з Бюджетом для громадян за посиланням https://vkopanivska-gromada.gov.ua/bjudzhet-dlya-gromadyan-velikokopanivskoi-otg-09-52-16-08-10-2019/.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН