Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Через пустелю на Херсонщині запустили піші переходи

Перетнути пустелю на своїх ногах, і переночувати там у наметі під зоряним небом. Для цього нашим співгромадянам з числа завзятих мандрівників-екстремалів уже не треба їхати до Сахари, Атаками чи Калахарі. Саме таку екскурсію вже запустили у Національному природному парку «Олешківські піски». Заступник директора НПП Ольга Ложкіна каже, що на вибір для відвідувачів є переходи через дюни і по тридцять, і по п’ятдесят кілометрів, причому три групи українців такий перехід уже здійснили. 

Щоправда, дехто «замахується» на найдовший маршрут, а потім виявляється, що сил та витривалості вистачає тільки на коротший – адже у спеку температура в єдиній у Європі пустелі може «зашкалювати» і за плюс п’ятдесят градусів Цельсію, а взимку та восени холодний вітер пронизує до кісток. За словами Ольги Ложкіної, є ідея задіяти для переходу через дюни верблюдів. Але своїх тварин у розпорядженні парку немає: чекають пропозицій про співробітництво від їх приватних власників. 

Загалом, інтерес до Олешківської пустелі на Херсонщині у світі помітно зростає. Про це, зокрема, свідчить і постійне зростання потоку відвідувачів до нацпарку. Скажімо, нинішнього року помилуватися красою незайманої природи  сюди приїхали 4170 туристів, тоді як за весь минулий рік – лише 2736. Прикметно, що цьогоріч 79 гостей були іноземцями, котрі прибули з Болгарії, Польщі, Німеччини, Чехії, Канади, США і навіть Об’єднаних Арабських Еміратів, де є своя пустеля. Ольга Ложкіна пригадує — араби брали золотавий пісок у жменю, задумливо пересипали його в долонях. А потім визначилися: «У нас не такий».

 

Новий день

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН