Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Одещині похизувалися рекордною вертутою: 50 кг смакоти

Вертуту вагою 50 кілограмів та диаметром у два метри випекли біляївські майстрині

Вихідними у Біляївці відбувся фестиваль “Дністровська вертута”, під час якого зафіксували рекорд з найбільшої вертути, повідомляє Depo.Одеса з посиланням на “Біляївка.Sity“.

Над створенням рекордної вертути працювали вісім біляївських господинь, а випікали її на хлібозаводі. 

Спочатку організатори фестивалю – міська рада, планували роздавати цю вертуту  на святі бажаючим безкоштовно. Але потім з’явилась інша ідея, яка дозвола б кожному біляївцю відчути свою причетність до доброї справи на благо рідного міста. За кожен отриманий шматочок вертути відвідувачам пропонували вносити символічну пожертву – на виготовлення інсталяції “Я люблю Біляївку”. Ідею біляївці радо підтримали. Під час фестивалю вони куштували вертуту і наповнювали скриньку для пожертв.

Загалом назбирали 3374 грн. Суму передали керівнику ЖЕКП Андрію Крачкову. Саме його підприємство займатиметься виготовленням цієї інсталяції. “Конструкцію встановлять за два тижні, у центрі, біля кола на фоні розарію. Каркас буде металевий, на нього кріпитимуться білі букви, виготовлені з акрилу. Традиційно слово “люблю” замінить велике червоне серце, а в темну пору доби композиція буде сяяти”, – розповів Андрій Крачков.

Видання зазначило, що насправді вартість конструкції у 20 разів більша за зібрану суму.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН