Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як злочинці на Херсонщині з «Укртелекомом» воювали

На Херсонщині суд відправив під цілодобовий домашній арешт ватагу злодюжок, котрі вели просто якусь свою «війну» із зв’язківцями.

Тільки у райцентрі Велика Олександрівка вони протягом короткого проміжку часу примудрилися «розкурочити» а ж шість АТС «Укртелекому» (в одному випадку навіть стелю приміщення розібрали, щоб залізти досередини будівлі). Там знаходилася охоронна сигналізація, але непрохані гості втікали раніше, ніж прибувала група затримання.

І завжди прихоплювали з собою плати із цінними металами для подальшого продажу. Обладнання станцій через це виходило з ладу, і стаціонарні телефони в оселях та офісах місцевих жителів замовкали надовго. Та вшосте вчасно покинути місця злочину спільникам не вдалося – місцева поліція встигла раніше. У затриманих вилучили не тільки крадені плати, а й злодійський інструмент на кшталт викруток та ломиків тощо.

«Четверо з членів злочинної групи були мешканцями Високопільського району, ще один прибув з міста Кривий Ріг. Кажуть, постійної роботи не мали, а випадкових заробітків на життя не вистачало. Один з підозрюваних, котрий щось тямив у електроніці, і придумав такий спосіб здобувати гроші. За групою – ще кілька схожих крадіжок майна зв’язківців у Високопільскому районі», — поділився подробицями начальник Великоолександрівського відділення Національної поліції Віталій Самцов.

Усі члени групи руйнівників стаціонарного зв’язку – раніше не судимі. Але після закінчення слідства «виправити недолік» буде нескладно.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
“Новий День”

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН