Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині збираються відродити вівчарство

28 серпня в Департаменті агропромрозвитку під головуванням директора Олександра Паливоди відбулось засідання робочої групи, що займається розробкою стратегії відродження вівчарства в області. В дану робочу групу входять як науковці, спеціалісти департаменту, представники держпродспоживслужби та агробізнесу.  

Як відомо, за радянських часів Херсонщина славилась своїми вівцями, але з тих пір поголів’я в регіоні скоротилося в десятки разів. Основні критичні точки, які призвели до занепаду галузі і гальмують її розвиток сьогодні: відсутність достатньої кількості вільних пасовищ та площ для вирощування кормів, низька ціна збуту баранини та низький попит на продукцію вівчарства на внутрішньому ринку, низька закупівельна ціна на вовну, висока вартість виготовлення ветеринарних документів для  переміщення тварин.

Проте є позитивні фактори для розвитку: потужна наукова база, що представлена – Інститутом тваринництва степових районів «Асканія Нова» та Херсонським державним аграрним університетом, власні селекційні розробки херсонських науковців, наявність підприємств, що традиційно займаються вівчарством в регіоні.

На сьогодні основні напрямки розвитку вівчарства: м’ясне, вовняне та племінне розведення овець – всі вони теоретично мають умови для розвитку на території Херсонщини. Олександр Паливода доручив членам робочої групи зробити аналіз перспективності по кожному з напрямів, а також дослідити експортний потенціал, рентабельність розвитку вовняного виробництва та можливість створення кооперативів для консолідації товарних партій. Протягом місяця членами робочої групи мають бути зроблені необхідні аналітичні висновки, економічні обґрунтування та опис пілотних проектів по всім можливим напрямкам розвитку вівчарства в регіоні.

Департамент агропромислового розвитку Херсонської облдержадміністрації

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН