Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Станіславській громаді буде своє радіо

У середині вересня 2019 року у Станіславській ОТГ планується запуск місцевого «радіо». Назву для радіо придумували всією громадою – ініціативна група збирала пропозиції від односельців, а потім за найвлучніші з них голосували у соціальній мережі. Перемогла назва “Голос громади”.

Трансляція радіо буде здійснюватися щосуботи з 8.00 до 10.00 години на ринковій площі в с.Станіслав та щосереди на ринковій площі в с.Широка Балка. Записи ефірів будуть доступними у соціальній мережі facebook та на youtube-каналі.

Під час ефірів на радіо будуть говорити про події за тиждень, запрошувати до діалогу, повідомляти про зміни в законодавстві, шукати відповіді на запитання слухачів та слухати приємну музику. Питання, цікавинки, новини планують отримувати через viber.

Як все починалося, розповідає ініціаторка медійного проекту Раїса Сонько:

“А починалося все з ідеї. Одного разу на базарі я почула сварку – люди обговорювали те, що влада не поінформувала  їх своєчасно про вивезення сміття. Тоді в моїй колекції ідей з покращення життя в громаді з’явилася ідея відродження гучної трансляції на ринку. Пізніше, на засіданні активної молоді, я презентувала ряд своїх ідей, поміж яких була і медійна, яку підтримали інші учасники засідання. Там я дізналася про проект «Голос громади у місцевому самоврядуванні», що в Херсонській області проводить ГО «Громадський центр «Нова Генерація», який впроваджується у рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Я провела опитування серед мешканців Станіславської ОТГ: «Чи потрібне «радіо» нашій громаді?». Отримавши позитивний результат, моя ідея трансформувалася в проект «Налагодження діалогу між владою та громадою через створення ком’юніті медіа». Разом з ініціативною групою молоді ми доопрацювали проект, подали його на конкурс та отримали фінансову підтримку”.

В рамках проекту ініціативна молодь поставила перед собою непрості завдання:

  • Створити канал для зворотного зв’язку для надання пропозицій (номер Viber).
  • Облаштувати студію продакшн для гучної трансляції вуличного «радіо» на ринкових площах с.Станіслав та с.Широка Балка та мережу гучномовців.
  • Організувати навчання з публіцистики та комунікації ведучим, що будуть готувати ефіри.
  • Переплести в єдину систему віщання: соціальні мережі, сайт громади, вуличне «радіо».

Зараз проект на стадії реалізації. За рахунок грантових коштів вже придбано обладнання для студії продакшн та актив радіо-редакції проходить навчання. Громада також зробила свій внесок. Завдяки підтримці сільського голови, небайдужих громадян зроблено косметичний ремонт в приміщенні студії продакшн, яка облаштувалася у станіславському будинку культури, встановлено меблі. Залишилось налаштувати акустичні системи та записати свій перший ефір.

Якщо Ви бажаєте долучитися до медійної справи, стати автором чи співавтором програми, надати цікаву інформацію, ініціативна група запрошує до спільної праці!

Бажаємо успіхів активній молоді та процвітання громаді!

P.S. Зміст цього матеріалу є одноособовою відповідальністю ініціативної групи молоді Станіславської  ОТГ  і за жодних обставин не може вважатись таким, що відображає позицію USAID.

Білозерка.Інфо

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН