Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Юрій Гусєв провів особистий прийом громадян Херсонщини

Сьогодні, 27 серпня, голова обласної державної адміністрації Юрій Гусєв зустрівся з громадянами, які записалися до нього на особистий прийом.

На сьогодні від минулої зустрічі з жителями Херсонщини до голови ОДА надійшло чотири особисті звернення.

Мешканка села Козацьке Бериславського району наполягла на перерахунку пенсії, адже вважає, що нарахування були здійснені неправильно. Тому Юрій Гусєв доручив Департаменту соціального захисту населення ОДА здійснити протокольний розгляд заяви й умовного пенсійного розрахунку і наголосив на тому, що всі дії повинні бути здійснені відповідно до чинного законодавства.
З проблемою щодо відключення й підключення тепла під час опалювального сезону звернулися керівники ОСББ різних частин міста Херсона. За їх словами, немає налагодженої співпраці з «Херсонською ТЕЦ».

Юрій Гусєв запевнив, що питання своєчасного отримання номінацій на газ у 2019-2020 опалювальному сезоні вже розглядається на рівні «Нафтогазу України» й Кабінету Міністрів України.
«Наше завдання – своєчасний запуск опалювального сезону у тих умовах, які маємо наразі. Вже з початку наступного року будемо вирішувати питання переводу багатоквартирних будинків на індивідуальне опалення чи зміну обслуговуючої теплоелектроцентралі», – пояснив Юрій Гусєв.

Під час особистого прийому громадян було розглянуто й питання рейдерського захоплення земель СПРАТ «Водолій» у селі Преображенка Чаплинського району. Заявник наголошує на тому, що правоохоронні органи затягують розслідування, тому попросив втрутитися у їх роботи. Голова облдержадміністрації доручив правоохоронним органам надати повний звіт ведення справи.

Також для мешканців села Садове Білозерського району гостро стоїть питання землевпорядкування населеного пункту. За їх словами, здійснюються незаконні поховання на території нефункціонуючого кладовища на відстані 50 метрів від житлових будинків. Окрім того, люди обурені через незаконні дії Садівського сільського голови щодо привласнення земельних ділянок.

Голова обласної державної адміністрації звернув увагу, що контролювати роботу й дії органів місцевого самоврядування можуть виключно самі члени громади. Тому потрібно виважено й обґрунтовано обирати керівників на місцях, які діятимуть виключно в інтересах місцевих жителів. З проблемою мешканців села Садове намагатимуться розібратися спеціалісти юридичної служби ОДА й радники голови облдержадміністрації.

прес-служба Херсонської ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН