Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський стрибун у висоту здобув срібло у Парижі

24 серпня у Парижі (Франція) відбувся 12-й етап легкоатлетичної «Діамантової ліги – 2019». Херсонський стрибун у висоту Андрій Проценко посів друге місце з результатом 2,28 м.

Лише у минулий четвер, 22 серпня, спортсмен здобув «золото» чемпіонату України у Луцьку, а вже за два дні завоював друге місце на найпрестижніших легкоатлетичних змаганнях. При цьому він повторив свій кращий результат сезону і заслужив місце в фіналі престижного турніру, який пройде в швейцарському Цюріху 29 серпня.

Українець, як і більшість його конкурентів, впевнено стартував з висоти 2,15 м, а потім з першої спроби також підкорив 2,19 м і 2,23 м. Першу помилку Проценко допустив на 2,26 метра, взявши висоту з другої спроби. На 2,28 м замахнулися п’ять спортсменів.

Якщо переможець змагань канадець Майкл Мейсон знову підкорив планку з першої спроби, то його конкурентам це не вдавалося. Однак Проценко зумів перелетіти планку з третього стрибка. Третім, хто взяв 2,28 м став росіянин Ілля Іванюк, але через більшої кількості спроб на попередній висоті він пропустив на друге місце українця, а сам залишився третім. 2,30 м, відповідно, не скорилися нікому.

Відзначимо, Андрій Проценко – спортсмен змінного складу комунального закладу «Херсонська школа вищої спортивної майстерності» Херсонської обласної ради, Заслужений майстер спорту України, учасник і фіналіст двох Олімпійських ігор.

http://khor.gov.ua/2019/08/27/16274/

На изображении может находиться: один или несколько человек и люди занимаются спортом
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН