Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні художня виставка відкрилася в будівлі облдержадміністрації

Художня виставка відкрилася в облдержадміністрації

24 серпня, у свято Незалежності України, за ініціативи очільника області Юрія Гусєва у приміщенні облдержадміністрації відкрився виставковий проект з фондів Херсонського обласного художнього музею ім. О.О. Шовкуненка «Моя Україна».
40 кращих творів херсонських митців різних поколінь, які представлені на виставці, оспівують красу південної України, любов до нашого краю та його жителів.
Вітаючи гостей заходу, серед яких представники культурного осередку, громадськість, очільник Херсонщини Юрій Гусєв наголосив:
«Ми думали, яким чином дати нове життя приміщенню ОДА. І сьогодні, у цей святковий день, тут знаходяться картини, присвячені нашому неймовірному херсонському краю. Маю надію, що експозиція час від часу змінюватиметься, а ця виставка стане початком ще багатьох виставок херсонських художників».
Директор Херсонського обласного художнього музею ім. О.О. Шовкуненка Аліна Доценко ознайомила присутніх з полотнами, які представлені на виставці.
До експозиції увійшли твори професора живопису, академіка, видатного українського живописця та графіка Олексія Шовкуненка, визначного пейзажиста та історика мистецтв, викладача Георгія Курнакова. На виставці репрезентовано також роботи уславлених живописців Анатолія Платонова, Віктора Трапенка, Єгора Толкунова, Анатолія Бикова, аквареліста та мистецтвознавця Володимира Чуприни, Георгія Петрова. Важливий внесок у розвиток культури Херсонщини зробила Марія Шнайдер-Сенюк та інших.

На изображении может находиться: 2 человека, люди стоят и в помещении
На изображении может находиться: 3 человека, люди стоят и в помещении
На изображении может находиться: в помещении

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН