Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Одещині пройшов Всеукраїнський шаховий фестиваль

Южненські шахісти посіли призові місця на Всеукраїнському шаховому фестивалі «Хвилі Чорного моря». Фестиваль почався 5 серпня та тривав шість днів. У фестивалі взяли участь шахісти з Южного, Київщини, Дніпропетровщини, Сарати, Сичавки та Одеси.

В рамках фестивалю відбулось три турніри. З 5 по 9 серпня пройшов класичний турнір  для дітей віком до 14 років з обрахуванням національного рейтингу. У турнірі змагались діти різних вікових категорій: до 8 років (2011 р.н. і молодше), до 10 років (2009 р.н. і молодше), до 12 років (2007 р.н. і молодше). Також, 6 серпня за один день відіграли діти з 4 розрядом та нижче в рамках фестивального заліку.

У підсумку третє місце за командою з Сичавки. Друге місце посіла об’єднана команда з Одеси та смт. Сарати. Переможцем у загальному заліку стала команда ФСК «Хімік» міста Южне. Фінальні змагання дитячого особисто-командного турніру та церемонія нагородження відбулись 9 серпня.

Наступного дня фестиваль закривали гравці турніру «Меморіал Миколи Арикула». За шахівниці сіли гравці віком від 5 до 80 років. Шахісти боролись за перемогу у чотирьох номінаціях: «за кращий результат», «жінки», «ветерани», «юнаки». В якості трофеїв переможці отримали грошові призи.

Шаховий фестиваль «Хвилі Чорного моря» проводиться з 2017 року втретє. Як і сам фестиваль, турнір пам’яті Миколи Арикула є традиційним для южненських шахістів. Микола Гаврилович вважається одним з перших засновників та фундаторів шахового спорту в Южному. Вперше турнір–меморіал пам’яті Миколи Арикула пройшов в Южному в 2016 році за підтримки Федерації шахів Южного.

сайт міста Южне

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН