Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині восени пройде «Кронау-фест»

Високопільська селищна об’єднана територіальна громада перемогла в конкурсі «Малі міста – великі враження», проведеному Міністерством культури в партнерстві з Асоціацією міст України.

Херсонське регіональне відділення Асоціації міст України 14 вересня – у день проведення фестивалю – проводить прес-тур для представників регіональних ЗМІ у Високопільську об’єднану територіальну громаду та запрошує до незабутніх вражень від масштабного проекту, реалізованого громадою в рамках проекту #Малі_міста_великі_враження.

Мета проекту від високопільців – започаткувати масштабний регіональний фестиваль «Кронау-фест», тематичним спрямуванням якого є популяризація німецької традиційної культурної спадщини, німецьких історичних пам’яток, котрі знаходять на території селища, відродження та розвиток німецьких та українських національних культурно-мистецьких традицій та зв’язків. А також посилити інвестиційну та туристичну привабливість об’єднаної громади. Фестиваль німецької та української культури «Кронау-фест» дасть змогу залучати туристів, налагоджувати і розвивати культурні, економічні, інвестиційні зв’язки з німецькою діаспорою, сусідніми містами, регіонами.

Окрім налагодження культурних зв’язків у громади з’являться ще й економічні вигоди – привернення уваги потенційних виробників, інвесторів, меценатів, туристів, покращення інфраструктури селища, стрімкий розвиток туризму.

Оригінальність проекту пов’язана з історичною самобутністю селища. У 1869 році колоністи поселилися на території сучасного Високопільського району, заснувавши тут групу німецьких поселень з центром у колонії Кронау. В 1915 році Кронау дістало назву Високопілля. Центр культури і дозвілля розташовується тут у колишній німецькій Кірсі, яку збережено. Поблизу цього об’єкта і буде розміщена головна сцена фестивалю. Подібні етнічні фестивалі на півдні – велика рідкість, в тому й цінність та унікальність проекту. На фест запросили німецьку діаспору з Одеси, Херсона, Миколаєва, будуть і гості з Німеччини. Запрошення отримав консул Німеччини, повідомляє Олена Нечипуренко.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН