Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Скадовський порт може стати транзитним хабом

08 серпня з нагоди прибуття першого великовантажного судна до Скадовського морського торгівельного порту, підприємство відвідав голова облдержадміністрації Юрій Гусєв.

«Для нас це важлива подія, яка показує, що Скадовський порт працює і має перспективи», – зазначив очільник області.

Судно довжиною 92 метри доставило на Херсонщину потужності для вітряків компанії «Віндкрафт Україна», яка спеціалізується на впровадженні альтернативної енергетики в нашій області.

Генеральний директор компанії Карл Стурен відзначив переваги Скадовського порту та повідомив, що інвестуватиме у розвиток підприємства для подальшої співпраці:
«У Скадовська є конкретні переваги, порівняно з іншими портами. Найкоротше сполучення з Туреччиною через Чорне море. І не треба проходити через Босфор, що впливає на ціну. Тобто це найдешевший і найшвидший шлях до ЄС. На наступний рік ми плануємо будувати ще більше вітряків і хочемо, щоб весь вантаж надходив через Скадовськ».

Налаштоване на співпрацю і керівництво порту, адже підприємство тільки почало виходити з кризи. У планах – добудувати причал, налагодити співпрацю з інвесторами та розвиватися.

Голова облдержадміністрації Юрій Гусєв повідомив:
«Ми вже ведемо переговори з компанією Віндкрафт і турецькими компаніями про те, щоб зробити сполучення з Туреччиною. Завдяки таким проектам Скадовськ може стати транзитним хабом, а Херсонська область – воротами в Європу».

Наразі порт очікує ще 7 суден з потужностями для вітряків компанії «Віндкрафт Україна».

Наявні потужності порту дозволяють здійснювати обробку суден цілодобово та переробляти на рік до 500 тис. тонн навалювальних, до 100 тис. тонн генеральних та до 100 тис. тонн зернових вантажів. На поромному комплексі порту можна переробляти до 7200 великовантажних автомобілів на рік.

сайт Херсонської ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН