Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Який навчальний заклад Херсона отримає обладнання для учнів з вадами зору

З активізацією програми Нова українська школа (НУШ) у кожному закладі освіти впроваджують інклюзію. Наразі для потреб таких освітніх закладів закуповують спеціальне обладнання, щоб мати змогу навчати особливих діток.

Ще на початку літа Херсонське управління освіти оголосило тендер на придбання спеціалізованої техніки (електронна друкарська машинка Брайля, портативний дисплей) для дітей з вадами зору. Сума тендеру складала близько 1 мільйона гривень. Планувалося, що за ці кошти новою технікою забезпечать п’ять закладів.

Проте за даними сайту публічних закупівель «Prozorro», вчасно, а саме до 30 вересня, нове обладнання отримає тільки заклад загальноосвітньої середньої освіти І-ІІІ ступенів №4. Переможцем торгів стала компанія «Сантарекс».

За даними «Сlarity project», компанія «Сантарекс» зареєстрована у місті Миколаїв. З моменту відкриття займається постачанням офісної та комп‘ютерної техніки. Раніше вже постачала обладнання різними областями України, зокрема й у Херсонщину.

Що стосується інших навчальних закладів, а саме закупівлі обладнання для них, то торги не відбулися. Причина скасування  недостатня кількість учасників. Коли вони отримають довгоочікувану техніку для повноцінного навчання – невідомо.

Гривна

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН