Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Лікарня Нової Каховки може отримати обладнання від Уряду Японії

Новокаховська міська рада готується направити гарантійного листа Посольству Японії в Україні. 

Справа в тому, що комунальне некомерційне підприємство «Центральна міська лікарня міста Нова Каховка» бере участь в конкурсному відборі на отримання грантової допомоги за програмою «КУСАНОНЕ» Уряду Японії.

У листі міська рада гарантує, що усе придбане за грантові кошті обладнання буде взято на баланс закладу охорони здоров’я, встановлене та буде використовуватись не менше 5 років за призначенням.

Технічне обслуговування, експлуатація та ремонт обладнання, буде здійснюватися за рахунок міського бюджету. А послуги з використанням вищезазначеного обладнання будуть надаватися пацієнтам безоплатно.

Що це за програма? Це гранти на надання виробничого обладнання для малих та середніх підприємств, медичного обладнання для лікарень, проведення ремонтних робіт у навчальних закладах (утеплення фасадів, дахів, заміна вікон та дверей тощо), закупівля обладнання для закладів культури (театрів, музичних шкіл, музеїв тощо), впровадження енергозберігаючих технологій та альтернативних видів палива, модернізація та реконструкція водозабезпечення. Самі проекти вартістю близько $70 тисяч.

Проекти від Херсонщини вже підтримувались Урядом Японії. Так, забезпечено сучасним медичним обладнанням «Нововоронцовську центральну районну лікарню». Медики отримали апарат УЗД, гастроскоп, кисневий концентратор, електрохірургічний апарат загальною вартістю понад 2 мільйонів гривень.

Комунальний заклад «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша» отримала допомогу у вигляді відео-ендоскопічного комплексу на трохи більше ніж на 2 мільйони гривень.

У Нижньосірогозькому районі закупили обладнання для створення швейної майстерні за 400 тисяч гривень. А в Музиківській та Інгулецькій загальноосвітніх школах Білозерського району провели заходи з енергоефективності на 1,5 мільйони гривень.

Олена ПІМЕНОВА

Херсонці

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН