Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Найбільш «дитяче» свято у світі

Міжнародний день захисту дітей – це привід нагадати дорослим про необхідність дотримання прав дітей на життя, на свободу думок і віросповідання, на освіту, відпочинок і дозвілля, на захист від фізичного та психологічного насильства, на захист від експлуатації дитячої праці.

Напередодні свята, під час реєстрації Скадовським районним сектором з неповнолітнім клієнтом пробації проведено інформаційно-виховну лекцію: «Походження святкування Дня захисту дітей». До бесіди залучено представника районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Валерія Греця, який детально ознайомив хлопця з історією свята, яке бере початок 1949 року завдяки спеціальній сесії Міжнародної демократичної федерації жінок в Парижі. Мати неповнолітнього також взяла участь у мотиваційній дискусії, основний меседж якої полягає у тому, що людство зобов’язане дати дитині найкраще, що воно може дати. Інформація виявилась новою та корисною для родини.

 Уже традиційно Скадовський районний сектор пробації бере участь у святкових заходах міста та залучає до свята неповнолітніх  клієнтів пробації. 31 травня з нагоди відзначення Міжнародного Дня захисту дітей старший інспектор районного сектору пробації Тетяна Пєшкова спільно з ініціативною групою активістів  взяла участь у проекті «Кольорові мрії», що передбачає виконання малюнків на об’єктах інфраструктури міста у техніці «стріт-арт». Головними виконавцями розпису стали учні старших класів загальноосвітніх закладів міста та району. Основними завданнями проекту є прикрасити сірі споруди міста яскравими малюнками та сприяти вихованню любові до рідного міста серед населення через створення малюнків патріотичної спрямованості. Захід пройшов під лозунгом:  «Все змінити на краще не важко, особливо коли дієш однією командою!». 

А 1 червня сектор пробації за сприяння директора комунального підприємства Скадовський міський кінотеатр «Скадовськ» Людмили Козлової, мав змогу запросити клієнтів пробації та їх батьків на безкоштовні кіносеанси до кінотеатру. Дітям дуже сподобалась така ініціатива. Безперечно, в умовах захисту прав і свобод дитини можливе формування гуманного і справедливого суспільства, тож «День захисту дітей» пройшов весело, а найголовніше корисно та цікаво!

сайт Херсонської ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН